Върнахме екипа, който е доказал, че може да събира данъци и

...
Върнахме екипа, който е доказал, че може да събира данъци и
Коментари Харесай

Асен Василев за шефовете на НАП и митниците: Върнах екипа, който може да събира данъци и акцизи

Върнахме  екипа, който е потвърдил, че може да събира налози и акцизи , сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев.

Вчера от Министерството на финансите оповестиха, че  Румен Спецов и Павел Тонев  отново поемат ръководството на Националната организация за приходите (НАП) и Агенция „ Митници “ със задача да усилят приходите.

„ Всеки ден се получават сводките какъв брой е събрано по отношение на предходната година и при 18% инфлация плюс растеж на брутния вътрешен артикул (БВП), събираемостта на Данък добавена стойност е нагоре с по-малко от 6% “, изясни Василев в отговор на въпрос.

„ Попитан тормозят ли го мненията, ч е връщането на Спецов в Национална агенция за приходите е политическо предопределение  и дали е такова, Василев отговори с „ не “.

Финансовият министър добави, че назначават  екипа, който е съумял 2021 година да събере 7,9 милиарда лв. повече , в сравнение с е било заложено в заварения бюджет. Миналата година видяхте, че се оправиха с нараснала събираемост, макар нарастването на разноските над приходите в Народното събрание над прогнозите, съумяха тези доходи да бъдат събрани в хазната и дефицитът да бъде 3% на числена основа, 0,8% на касова основа “, сподели още Василев.

По думите му виждаме доста закъснение в събираемостта. При Агенция „ Митници “ тази година, макар инфлацията и растежа на Брутният вътрешен продукт, било подадено, че ще съберат с милиарда и половина лв. по-малко, в сравнение с са събрани предходната година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР